(4)

Tilinteon aika

E-Book


Sirpin saarivaltiossa palaillaan kohti tavallista elÀmÀÀ maanjÀristyksen jÀlkeen. Osa asukkaista asuu edelleen tilapÀissuojissa, ja tuhojen korjaaminen jatkuu vielÀ pitkÀÀn. Pian SirpiÀ uhkaa kuitenkin jo toinen vaara. ItsenÀiseksi valtioksi julistautunut Iisip on kerÀnnyt liittolaisia ja suunnittelee valtansa laajentamista. Onko rauhaa rakastavan Sirpin itsenÀisyys uhan alla?

Nuori hallitsija Tenaa yrittÀÀ estÀÀ Sirpin sisÀiset levottomuudet. HÀnen puolisonsa Raino lÀhtee Vuorimaahan neuvottelemaan sotilaallisesta avusta. Iisipin pyrkimyksiÀ nousee vastustamaan myös Metallin jumalan temppeli, ja entistÀ ylipappia Dotaria tarvitaan jÀlleen.

"Tilinteon aika" on kymmenes osa lumoavassa nuorten fantasiasarjassa "Vuorileijonan varjo".

\"Vuorileijonan varjo\" on valloittava suomalainen nuorten fantasiasarja, joka on saanut myös Topelius-palkinnon. Sarja kuljettaa lukijan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa elÀmÀ tÀyttyy seikkailuista, sodista ja rakkaudesta.

Taru (s.1944) ja Tarmo (s.1950) VÀyrynen ovat paitsi kirjailijoita, myös pariskunta. He ovat julkaisseet romaaneja niin yhdessÀ kuin erikseen. VÀyryset tunnetaan erityisesti lasten- ja nuortenkirjoista, kuten "Vuorileijonan varjo"-sarjasta.