"Smeden vendte sig mod ham og lo. Lyset fra den luende esse sendte et flakkende skær hen over det sortsværtede ansigt og tændte dæmoniske gløder i hans øjne. Så rettede han sit vældige korpus op og så direkte på Hans Fugl.
"Sig det lige igen!" brovtede han med en rest af latter i stemmen.
"Jeg bad Dem jo blot om noget jord," mumlede Hans
"Som De vil dyrke?"
"Det har jeg tænkt mig."
"Hvilken uhyrlig tanke!"
"Hvad mener De?"
"Hør nu, unge mand! Jeg siger det for Deres eget bedste. Og jeg ved, hvad jeg taler om. Pampaen lader sig nu engang ikke opdyrke. Så sandt som jeg hedder Beidner og er tysk smed.""
Hans Christian Fugl gav ikke op, da han langt om længe nåede Argentina. Han ville indføre hvededyrkningen i det store land med de enorme uopdyrkede egne. Han nåede at blive en forgangsmand inden for landbruget, men da det politiske klima i Danmark begyndte at vende, længtes han igen hjem.
I romanen "Fugl i Argentina" tegner Marianne Hesselholt et portræt af Hans Christian Fugl, der endte med at få en massiv indflydelse i sit nye land. Bogen er anden og sidste del i historien om Hans Christian Fugl og er efterfølger til "Fugl i Danmark."
Den danske forfatter Marianne Hesselholt (f. 1943) er uddannet cand.mag. i fransk og dansk fra Aarhus Universitet og arbejdede efterfølgende som gymnasielærer. Marianne Hesselholt har udgivet en lang række novellesamlinger samt historiske og biografiske romaner. I sine noveller har hun blandt andet beskæftiget sig med sygdommen demens.