(0)

Grundtvig : Biografi og breve

E-book


N.F.S. Grundtvig (1783-1872) var et usÊdvanligt vidtfavnende menneske, der opnÄede en enestÄende position inden for en mangfoldighed af felter sÄsom pÊdagogik, politik, foreningsliv, litteratur, livsfilosofi, kirkeliv og folke- og salmesang. Hans alsidige begavelse og kolossale energi gjorde ham til en katalysator for udviklingen i bÄde samfundet og kirken i et omfang som nÊppe nogen anden enkeltperson i noget andet land fÞr ham.

AfgÞrende for Grundtvigs liv og indflydelse var tillige den tumultariske tid, han levede i. Danmark mistede hovedparten af sit landomrÄde og gennemgik radikale forandringer: fra enevÊlde til demokrati, fra helstat til nationalstat, fra religionspligt til religionsfrihed. Ved at give nyt liv til rigets historie bidrog Grundtvig til at skabe en ny national selvforstÄelse.

Biografien beskriver og fortolker Grundtvigs tid, liv og vÊrk pÄ baggrund af et sÊrdeles omfattende kildemateriale og den nyeste forskning. I sidste del af bogen kommer Grundtvig selv til orde i et udvalg af breve, der ogsÄ lÞfter slÞret for hans kÊrlighedsliv og hans kamp mod depressioner.

Edward Broadbridge (f. 1994) er oversĂŠtter og har oversat Grundtvigs vĂŠrker til engelsk. For det arbejde har han modtaget N.F.S. Grundtvigs Pris. Hans Raun Iversen (f. 1948) er teolog og har forsket i Grundtvigs vĂŠrker i over fyrre Ă„r.