(2)

En passant

audiobook & e-book


Efter Schackfyran vill mÄnga sluta i schackklubben, och resan till Skol-SM bjuder pÄ mÄnga ovÀntade Àventyr. NÀr Josef berÀttar om Tusenmannaschacket i Stadshuset, och att man kan vinna över vuxna genom ett snillrikt handikappsystem, uppstÄr dock ett förnyat intresse. Hittrook vill Äterigen sÀtta kÀppar i hjulet och det ryktas om fusk, men denna gÄng riktas strÄlkastarljuset mot SK Drakens juniorer

Schackklubben Draken Àr en Àventyrlig bokserie i tre delar med schackvÀrlden som spelplan. I del tvÄ fÄr lÀsaren följa med SK Drakens juniorer till Stadshuset och Tusenmannaschacket, en spÀnnande tÀvling dÀr vuxna spelar mot barn och amatörer möter proffs. Författaren Àr StockholmsmÀstare i schack.

"En riktigt spÀnnande bok!" LÀspedagogen

"En bra och trevlig bok för alla!" Bettan bokprataren

BerÀttelsen bjuder Àven pÄ schackhistoria och beskrivningar av schackpartier. I slutet av boken finns ocksÄ ett schackkapitel för den som vill lÀra sig mer.

Michael Wiander, en av Sveriges mest lÀsta barnboksförfattare, har vunnit SM i schack (junior) Àr professionell schacktrÀnare samt har jobbat som ledare för Schackfyran, vÀrldens största schacktÀvling för barn.

Wiander Àr Àven författare till succéserien om Dexter Olsson med +50 000 lÀsare.

Bra tycker BTJ som ger boken ett bra betyg.

"En passant av Michael Wiander Àr andra boken om ungdomarna i schackklubben Draken, men den gÄr att lÀsa fristÄende.

Det Àr mestadels en spÀnnande historia med bÄde det som hÀnder pÄ schackbrÀdet och vid sidan av. [...] SprÄket Àr lÀtt att lÀsa och meningarna flyter pÄ bra med ett vardagligt sprÄk med mycket dialog som gör att man vill lÀsa vidare.

För att hÀnga med i schackpartierna hjÀlper det att ha ett schackbrÀde uppstÀllt vid sidan av nÀr man lÀser. Detta skapar ett klart mervÀrde. Författaren har ocksÄ valt att emellanÄt infoga smÄ bilder pÄ schackbrÀden, nÀr det Àr en kritisk stÀllning i ett parti tydligt och bra.

I slutet av boken finns Àven ett antal faktasidor med regler, tips, kÀnda partier och terminologi."

Lektör John Karlsson, BTJ-hÀfte nr 24, 2023


Narrator: Bobo Engström
Duration: