(89)

Huijarien Suomi

audiobook & e-book


Koruttomia kertomuksia suomalaisista yrityshuijauksista.

”Se hetki oli nöyryyttĂ€vĂ€. HĂ€net oli irtisanottu, ja syynĂ€ oli, ettĂ€ hĂ€n oli huomannut yrityksessĂ€ törkeitĂ€ vÀÀrinkĂ€ytöksiĂ€.”

Kurkistus puhtoisen maineen taakse paljastaa, ettÀ vÀÀrinkÀytöksiÀ tapahtuu suomalaisissa yrityksissÀ enemmÀn kuin kenties haluamme myöntÀÀ. Huijarien Suomi on rohkeiden suomalaisten korutonta kertomaa siitÀ, mitÀ työpaikoilla tapahtuu.

VÀÀrinkÀytöksen huomannut kokee tunteita, jotka vaihtelevat epÀuskosta pettymykseen ja jopa pelkoon. HÀn saattaa jÀÀdÀ sisÀisen kamppailunsa kanssa tÀysin yksin. Pinnan alla muhii ilmiö, josta moni on nÀhnyt vÀlÀhdyksiÀ, mutta joka harvoin tulee julki tai johtaa seuraamuksiin.

Organisaatioissa tapahtuvat vÀÀrinkÀytökset vaikuttavat paitsi yrityksen kilpailukykyyn myös koko yhteiskuntaan. Annukka Jokipiin ja Nadia Paavolan teos on kuvaus suomalaisesta työelÀmÀstÀ, jossa tilaisuus voi tehdÀ varkaan. Kirja auttaa myös ymmÀrtÀmÀÀn, miksi yksilö syyllistyy vÀÀrinkÀytökseen ja mitkÀ seikat ovat varoitusmerkkejÀ epÀrehellisestÀ toiminnasta.

Annukka Jokipii (s.1975) toimii Vaasan yliopiston laskentatoimen professorina ja hÀnen erityisalueenaan on sisÀinen valvonta ja tarkastus.

Nadia Paavola (s. 1975) on pitkÀn linjan toimittaja, joka työskentelee tÀllÀ hetkellÀ freelancerina.


Narrator: Laura HĂ€nninen
Duration: