(2)

19. Rutherford B. Hayes

ljudbok


USAs 19. prĂŠsident Rutherford B. Hayes var en MEGET ordentlig mand. Da han med sin kone flyttede ind i Det Hvide Hus var der kun plads til seriĂžst arbejde. Fester, alkohol, tobak og dans bliver bandlyst sĂ„ snart Hayes gĂžr sit indryk i 1877. Det var de sidste Ă„r i det man kalder rekonstruktionen efter splittelsen i Nord og Syd og den Amerikanske borgerkrig, og det er under Hayes ledelse, at besĂŠttelsen af Sydstaterne ophĂžrer. Det mest bemĂŠrkelsesvĂŠrdige ved Hayes, er prĂŠsidentvalget i 1876, hvor han fik fĂŠrre stemmer end sin Demokratiske modstander Samuel Tilden, men da ingen af de to kombattanter fik nok af de sĂ„kaldte "valgmĂŠnd", mĂ„tte kongressen involveres. HĂžr den historie og meget mere, nĂ„r POTUS studiet fĂ„r besĂžg af professor ved institut for statskundskab pĂ„ Århus Universitet Derek Beach.

POTUS er den fÞrste podcastserie om amerikanske prÊsidenter. Sammen med deres gÊster ser de to vÊrter nÊrmere pÄ de store og smÄ personligheder, der har stÄet i spidsen for USA pÄ godt og ondt. Du fÄr bÄde politik, personer, glÊder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med bÄde indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i prÊsidentklassen.

Lars GrÊsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han har dÊkket amerikansk politik gennem flere Är som bÄde studievÊrt, redaktÞr og journalist og desuden bidraget til bÞgerne 'Glimt Af Et PrÊsidentvalg' og 'Obama - HÄbets PrÊsident'.

Anders Agner er chefredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthÞjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i bÄde tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bÞger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's stÞrste politiske dynasti'.