(0)

Aalborg politis motorisering

e-bok


"Hen imod slutningen af 1920’erne begyndte automobilerne for alvor at vinde indpas i vor daglige tilvĂŠrelse. Det var ogsĂ„ pĂ„ den tid, at Aalborg politi fik sit fĂžrste motorkĂžretĂžj i form af en udrykningsvogn. Inden det kom sĂ„ vidt, havde man en aftale med en vognmand om bl.a. udrykningskĂžrsel, og det er blevet fortalt, at politifolkene lĂžb ham i mĂžde, nĂ„r det hastede sĂŠrlig meget."

Meget Êndrede sig i mellemkrigstidens Danmark. SÊrligt bilernes indtog forandrede bybilledet, og snart stod politiet over for nye udfordringer sÄvel som nye muligheder. Forbryderne kunne stikke hurtigere af i de nye kÞretÞjer, og det krÊvede, at politiet mÄtte motoriseres, sÄ de kunne fÞlge med tiden og ikke mindst forbryderne.

Politibetjent Erik Lottrup fortÊller om motoriseringen af Aalborgs politi, og hvordan det pÄvirkede politiets dagligdag.

Erik Lottrup (1917-2019) gik som ganske ung ind i Aalborgs politi. Her oplevede han voldsomme og spÊndende begivenheder, som han senere fortalte om i bÄde bÞger og artikler.