(0)

Bitcoinstandarden : Det decentraliserede alternativ til centralbankerne

e-bok


Den vĂŠsentligste guide til bitcoins historie, egenskaber, anvendelse og fremtid.

I Bitcoinstandarden giver Þkonom Saifedean Ammous lÊserne en gennemgang af de fascinerende teknologier, der historisk er brugt som penge, og diskuterer hvorfor de mistede denne rolle, hvad vi kan lÊre af dem, og hvordan bitcoin er designet som bedre penge. Ammous belyser de Þkonomiske, sociale, kulturelle og politiske fordele ved solide penge, og gennemgÄr argumenterne for hvordan bitcoin kan spille en rolle i fremtidens digitale Þkonomi. I stedet for at vÊre en valuta for kriminelle eller et betalingsnetvÊrk til billigt masseforbrug, argumenterer bogen for, at bitcoin er et decentraliseret, politisk neutralt og frimarkeds alternativ til nationale centralbanker, hvilket giver enorme konsekvenser for individuel frihed og velstand. For alle, der Þnsker en dybere forstÄelse af nye digitale penge, er Bitcoinstandarden det vÊsentligste vÊrktÞj.

"Bitcoinstandarden bÞr vÊre pÄkrÊvet lÊsning for alle i nutidens samfund. Den giver en kortfattet og sammenhÊngende fortÊlling om monetÊr teori, historien om penge, praktisk Þkonomi, og politisk pÄvirkning af erhvervsliv, kultur og Þkonomi. Bogen indeholder en af de bedste formuleringer, der er tilgÊngelig i nutidens erhvervslitteratur, af de dyder, stÊrke penge har, og om farerne ved en svag valuta. Bitcoinstandarden afliver samtidig, pÄ mesterlig vis, myterne om moderne monetÊr teori og de ÞdelÊggende ideer, der har domineret den fiatÞkonomisk tankegang siden begyndelsen af det 20. Ärhundrede."

–Fra forordet af Michael Saylor, CEO for MicroStrategy

"Jeg har dedikeret hele min karriere til at studere vÊrker om Þkonomiske teorier, guldstandarden, sammenligninger af pengesystemer, centralbanker og forslag til bÄde monetÊre- og finansielle reformer. Kun en lille brÞkdel af bÞgerne jeg har lÊst om disse emner, vil jeg vurdere som vÊrende fremragende. Dr. Ammous' bog, Bitcoinstandarden, indeholder en fremragende behandling af disse emner. Derudover er den en af de fÄ bÞger, jeg har stÞdt pÄ, der foretager en oplysende gennemgange af bitcoin. Bogen er essentiel lÊsning, for alle der er interesserede i at forstÄ, den rolle bitcoin kan udfylde i en et fremtidigt styre med frie og solide penge."

–Dr. Joseph T. Salerno, Akademisk Viceprésident af Mises Institute

Danish translation of The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking