(0)

Bogbinderen fra Jericho

ljudbok och e-bok


Peggy og hendes tvillingesÞster Maude bor pÄ en husbÄd i Oxford-forstaden Jericho og arbejder i bogbinderiet hos Oxford University Press. Hver dag folder de ark, som senere skal blive til bÞger. Peggy drÞmmer lÊngselsfuldt om en dag at kunne lÊse bÞgerne, mens Maude er fint tilfreds med at folde.

Da FÞrste Verdenskrig bryder ud, drager stÞrstedelen af mÊndene fra Oxford University Press mod Vestfronten. Efterladt tilbage er kvinderne, der mÄ holde forlaget og resten af nationen kÞrende. De usikre tider skaber store forandringer i Peggy og Maudes ellers forudsigelige tilvÊrelse. Snart er Oxford fyldt med flygtninge og frivillige sygeplejersker. Med krigen opstÄr nye venskaber og nye muligheder for Peggy, men ogsÄ nogle svÊre valg.

”Bogbinderen fra Jericho” er en roman om viden – hvem skaber den, hvem kan fĂ„ adgang til den, og hvilke sandheder gĂ„r tabt i processen?

Pip Williams er fþdt i London, opvokset i Sydney og bor nu i Adelaide Hills i Australien. Hun er forfatter til bogen ”De glemte ords bog”, som tager afsét i tilblivelsen af ”Oxford English Dictionary”. I sin research til bogen opdagede forfatteren et gammelt arkivfoto af kvinderne, der arbejdede i bogbinderiet hos Oxford University Press. Det inspirerede hende til at skrive ”Bogbinderen fra Jericho”.


UpplÀsare: line jÞnsson

LĂ€ngd: