(15)

D niin kuin dollari

ljudbok


Alvin Limardo palkkaa yksityisetsivÀ Kinsey Millhonen toimittamaan 25 000 dollarin shekin 15-vuotiaalle pojalle. Kinseyn pahat aavistukset herÀÀvÀt: miksei Limardo toimita rahoja itse? Kun palkkiota ei kuulu, kÀy ilmi, ettÀ Kinseyn vaistot ovat osuneet oikeaan. Limardo paljastuu vankilasta vapautuneeksi huijariksi nimeltÀ John Daggett. Ja nyt Daggett on Kinseylle velkaa 400 dollaria.

Kinseyn ei tarvitse kauaa etsiÀ miestÀ, kun Daggettin eloton ruumis huuhtoutuu Santa Teresan rannalle. Poliisi pitÀÀ kuolemaa onnettomuutena. Kinsey taas on varma, ettÀ kyseessÀ on murha. Mutta mistÀ aloittaa tutkimukset, kun lÀhes kaikki Daggettin tienneet ovat halunneet hÀnet hengiltÀ? Oikeuden hakeminen kaupungin vihatuimmalle miehelle osoittautuu jÀrkyttÀvÀmmÀksi tehtÀvÀksi kuin Kinsey olisi koskaan voinut kuvitella.

D niin kuin Dollari on neljÀs osa Sue Graftonin ikonista Aakkosdekkarit-rikossarjaa.

Sue Grafton (1940–2017) oli amerikkalainen bestseller-kirjailija. HĂ€net tunnetaan parhaiten yksityisetsivĂ€ Kinsey Millhonesta kertovasta Aakkosdekkarit-sarjastaan. KansainvĂ€listĂ€ menestyssarjaa on kÀÀnnetty 26 kielelle.