(0)

De, der tog hjemmefra, bind 1

e-bok


Hvad blev der af de danskere, hvis udlÊngsel og hÄbet om et bedre liv lod dem forlade fÊdrelandet?

Det spÞrgsmÄl besvarer forfatteren Karl Larsen i storvÊrket "De der tog hjemmefra" om Dansk emigrationshistorie fra 1840 frem til 1914 i fire bind:

I denne kulturbiografi har Karl Larsen samlet danske emigranters tanker og fĂžlelser af udlĂŠngsel og rodlĂžshed – splittet mellem ude og hjemme – som de er nedfĂŠldet i deres personlige dagbĂžger og breve. "De der tog hjemmefra" giver et enestĂ„ende indblik i de danske nybyggeres selvforstĂ„else.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Karl Larsen (1860-1931) var dansk forfatter, men fĂždt og opvokset i det nuvĂŠrende Sydslesvig/Rendsborg. I sin samtid regnedes Larsen blandt Det moderne gennembruds og 1890‘ernes store prosaister og debattĂžrer. I dag er bĂ„de hans skĂžnlitterĂŠre virke og hans rolle som en nĂŠrmest konfliktsĂžgende samfundsdebattĂžr gledet i baggrunden. Larsens vĂŠrk var prĂŠget af kĂŠrlighed til datidens tyske krigsmentalitet, og det blev udfoldet i forsvaret for nationalmilitarismen i bl.a Dommens Dag (1908) og Japansk Aand (1909). Det skadede hans popularitet, som ellers var vokset med KĂžbenhavnerbĂžgerne Udenfor Rangklasserne (1896) og romanerne Kresjan Vesterbro (1897) og I det gamle Voldkvarter (1899).