(3)

Diktator

ljudbok och e-bok


Stedet er Rom, og tiden er cirka Ă„r 60 f.Kr. Forskellige magtfulde mĂŠnd kĂŠmper om magten i republikken. Dette er historien om virkelige historiske personer, deres alliancer og forrĂŠderi, deres grusomheder og forbrydelser.

I en alder af 48 sidder Cicero, politiker, konsul og sin tids stÞrste taler, i eksil. Ved at love at stÞtte CÊsar - hans unge, ubarmhjertige rival - fÄr han lov til at vende tilbage til Rom. Derfra kÊmper han sig vej tilbage til indflydelse; fÞrst i retssalene, sÄ i Senatet og siden i sine magtfulde skriverier, indtil han for en kort, men glorvÊrdig stund er den mest fremtrÊdende statsmand i byen. Men ingen offentlig person, uanset hvor klog eller snu han er, kan se sig fri for at blive berÞrt af andres skruppellÞse ambitioner og konspirationer.

DIKTATOR beskriver pĂ„ indlevende og spĂŠndende vis nogle af de mest skelsĂŠttende begivenheder i gammel tid: det romerske imperiums kollaps, den efterfĂžlgende borgerkrig og mordet pĂ„ Julius CĂŠsar. Men det evige dilemma forbliver dette: hvordan holder man politisk frihed adskilt fra personlige ambitioner, udefrakommende interesser og den altĂždelĂŠggende effekt af fremmede krige. I Robert Harris’ portrĂŠt forsĂžger Cicero at besvare dette spĂžrgsmĂ„l i bĂ„de tanke og handling og bliver en helt i bĂ„de sin egen og vor tid.

Afslutningen pÄ trilogien efter IMPERIUM og LUSTRUM.

Robert Harris (f.1957) debuterede med romanen FĂŠdrelandet i 1992 og har siden skrevet en rĂŠkke romaner, bl.a. Pompeji og Imperium og den politiske thriller Skyggen. Harris har bl.a. abejdet for BBC og the Observer som politisk kommentator.


UpplÀsare: Jakob Sveistrup
LĂ€ngd: