(2)

Lustrum

ljudbok och e-bok


Stedet er Rom og tiden er Ă„r 63 f.Kr. Syv mĂŠnd kĂŠmper om magten i republikken: Cicero er konsul, CĂŠsar hans ubarmhjertige unge rival, Pompejus er republikkens mĂŠgtigste general, Crassus dens rigeste mand, Cato er politisk fanatiker, Catilina psykopaten og Clodius en ambitiĂžs playboy.

Historierne om disse virkelige historiske figurer – deres alliancer og forrĂŠderi, deres grusomheder og forfĂžrelser, deres storslĂ„ethed og deres forbrydelser – det hele er flettet sammen i denne farverige roman.

FortĂŠlleren er Tiro, som er Ciceros betroede sekretĂŠr, og han kender alle sin herres hemmeligheder, noget der bringer ham i en vanskelig og til tider livsfarlig position.

Beskrivelser af bl.a. fundet af et lemlĂŠstet barnelig, henrettelser, en skandalĂžs retssag og den romerske mafias hĂŠrgen gĂžr Lustrum til et fascinerende studium af magtens anatomi, dens evigt tillokkende karakter og dens enorme rĂŠdsler.

Robert Harris (f.1957) debuterede med romanen FĂŠdrelandet i 1992 og har siden skrevet en rĂŠkke romaner, bl.a. Pompeji og Imperium og den politiske thriller Skyggen. Harris har bl.a. abejdet for BBC og the Observer som politisk kommentator.


UpplÀsare: Jakob Sveistrup
LĂ€ngd: