(3)

Dr. Zukaroffs testamente. Version 2.0.: En bog om menneskehjernen

e-bok


”Dr. Zukaroffs testamente” er Peter Lund Madsens bud pĂ„ en bog om menneskehjernen. Det er fortĂŠllingen om den stedse mere avancerede hjernes triumftog gennem naturhistorien. Fra den primitive hydra til den omstillingsparate menneskehjerne. En sammenhĂŠngende beskrivelse af det, som gĂžr os til mennesker.

Hvor kommer fÞlelserne fra, og hvad skal vi med dem? Tjener vore drÞmme et formÄl? Hvad er formÄlet med at have en bevidsthed? FÞdes vi med viljen til at gÞre det gode? Hvorfor er hjernens belÞnningscenter den stÞrste fare, der truer menneskeheden i dag?

Disse spÞrgsmÄl, og flere til, sÞges besvaret. Bogen giver en grundlÊggende introduktion til den moderne hjerneforskning. NÄr man har lÊst denne bog, sÄ ved man det meste af det, man som privatperson bÞr vide om menneskehjernen. Ved man det, sÄ er der pludselig rigtig mange ting, der falder pÄ plads, man bliver stolt af at vÊre menneske.

Bogen er lige ud ad landevejen og umiddelbart ret nem at forstÄ. Der er lagt et stort arbejde i at gÞre det komplicerede klart og lettilgÊngeligt.

Men man skal ikke lade sig narre. Der stÄr en hel del mellem linjerne. FÞrst nÄr man har lÊst og forstÄet denne bog, ved man, hvem dr. Zukaroff er, og hvorfor bogen tjener som hans testamente.