(424)

Forbandede barndom

ljudbok och e-bok


Som seksÄrig bliver Sapran Hassna og hendes tre sÞstre anbragt i pleje efter en familietragedie. PÄ en gÄrd ved SkÊlskÞr slÄr et Êgtepar dÞrene op til deres hjem. Han er elektriker, hun er dagplejemor, og gennem seks Är foretrÊkker de fleste at tro, at Gunnar og Lise har skabt et hjertevarmt hjem for fire forÊldrelÞse bÞrn. Indtil Retten i NÊstved i 2008 sÊtter et uhyggeligt punktum i pigernes forbandede barndom.

Sapran Hassnas selvbiografi er en gribende og grum beretning om et ufatteligt forlis i verdens dyreste socialsystem. Hun fortÊller om en barndom fuld af sult, straf og ydmygelser. Om vreden, der sÊtter sig som en mÞrk plet i sindet, nÄr ingen vil tro pÄ ens rÄb om hjÊlp. Og om skammen, der tager over, nÄr mareridtet hÞrer op.

Men Sapran Hassnas fortÊlling er ogsÄ fuld af livsmod og vilje. Hun nÊgter at leve et liv som offer for en plejefar fra helvede. Hun tager sin skÊbne pÄ sig og lever med den. I dag er hun 22 Är. Gammel nok til at leve sit eget liv, gammel nok til at fortÊlle sin historie.