(0)

Forbrydernes terror

e-bok


Hvad ville du gĂžre, hvis du oplevede alle de voksne og hele samfundet som uretfĂŠrdigt?

Teddy og Lene stÄr igen overfor nogle gamle kendinge, da flere bomber eksploderer i busser. Ingen mennesker er fejlfri, og snart bliver de to unge idealister viklet ind i en farlig situation med politiet...

"Forbrydernes terror" er en del af Forbryder-serien om Teddy og Lene. De er barndomsvenner fra arbejderfamilier og gĂ„r i skole sammen i Århus. I en fascistisk fremtid kĂŠmper de for social retfĂŠrdighed. Overalt i samfundet mĂžder de nemlig magtmisbrug og ideologisk hjernevask. Det vil de ikke finde sig i, sĂ„ de bliver socialistiske aktivister og gĂ„r forrest i kampen for retfĂŠrdighed. Serien er en rĂŠkke socialistiske ungdomsbĂžger stĂŠrkt prĂŠget af 1970’ernes politiske miljĂž. Bogen udkom fĂžrste gang i 1979.

Flemming Andersen (1945-2019) var en dansk forfatter, der bl.a. er kendt for sine bĂžrne- og ungdomsbĂžger. Hans bĂžger udkom fĂžrst i 70’erne pĂ„ det socialistiske Ă„rhusianske forlag MODTRYK og siden pĂ„ andre stĂžrre forlag. Han er kendt for sin let tilgĂŠngelige stil, og sine spĂŠndende, samfundsrelevante historier. En del af bĂžgerne omhandler USA, men er ogsĂ„ relevante for danske unge. Flemming Andersen har blandt andre arbejdet sammen med illustratorer som Teddy SĂžrensen og Thomas Kruse.