(0)

Hetz

e-bok


Det skaber rĂžre i den lille provinsby, da det kommer frem, at skolens bedste lĂŠrer er homoseksuel.

Kurt kan ikke holde tÊt, da han opdager, at hans yndlingslÊrer bor sammen med en mand. Rygtet spredes hurtigt, og en anden lÊrer indleder sammen med byens spidsborgere en hetz imod lÊreren og forsÞger at fÄ ham fyret.

Nu vĂŠlger nogle af eleverne imidlertid at stille sig pĂ„ deres yndlingslĂŠres side og kĂŠmpe for ham. Men hvor meget kan de stille op i 1980’ernes Danmark, hvor fordommene mod homoseksuelle stadig havde tag i store dele af befolkningen?

"Hetz" er baseret pÄ en sand historie og henvender sig til unge fra 14 Är. Den udkom fÞrste gang i 1981 og er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der bÄde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange Är. Han skrev bÄde bÞrne- og voksenbÞger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbÞger og artikler. I lÞbet af sin over 50 Är lange karriere udgav han et vÊld af romaner, fagbÞger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.