(0)

Frater Giovanni. En historie fra Fiesole

e-bok


De italienske bjerge rummer skĂžnhed, som er stĂŠrk nok til at kunne fordĂŠrve selv den frommeste.

I de skÞnne bjerge omkring Firenze holder franciskanermunkene til. Her har de i Ärhundreder levet deres stille og fromme liv, og frater Giovanni var fÞrhen en af omrÄdets mest elskede munke. Det hele Êndrer sig, da en ung amerikansk kvinde flytter til omrÄdet. Hun fordrejer hovedet pÄ bÞrnene med sin Þdslende gavmildhed, og de voksne bliver betagede af hendes utrolige skÞnhed. Men ingen bliver sÄ besnÊrede af den smukke kvinde som frater Giovanni. Den unge munk, der har brugt sit liv pÄ selvfornÊgtelse og velgÞrenhed, lÊrer pludselig en ny side af sig selv at kende, og splittelsen i hans sjÊl bare vokser og vokser.

"Frater Giovanni" er en smuk og stemningsmĂŠttet fortĂŠlling fra Italien omkring Ă„rhundredeskiftet, som udkom fĂžrste gang i 1905.

Jenny Blicher-Clausen (1865-1907) var dansk digter og forfatter. Hun begyndte at skrive allerede fra barnsben, og selvom hendes vÊrker stilistisk tilhÞrte romantikkens litterÊre tendenser, var hun dybt optaget af det moderne gennembruds ideer om frigÞrelse og nytÊnkning. Blicher-Clausen udgav en lang rÊkke digtsamlinger og fik isÊr med romanen "Inga Heine" fra 1898 en stor lÊserskare. Bogens tema er arbejdets rolle i kvindelivet, men fortÊllingen om hovedpersonens kÊrlighed til en gift mand stÄr centralt. Blicher-Clausen bidrog desuden aktivt til datidens forskellige magasiner og tidsskrifter, og sammen med forfatterkollegaerne Laura Kieler og Johanne SchjÞrring redigerede hun et festskrift, der udkom i 1895 i anledning af Kvindernes Udstilling samme Är.