(0)

Fup, fejl og fordrejninger : Bliv din egen detektor

e-bok


Find den sunde skepsis frem, nÄr du hÞrer politikere, journalister, virksomheder og meningsdannere kaste om sig med tal, statistik og fakta, der un-derbygger deres pointer. I "Fup, fejl og fordrejninger" giver Thomas Buch-Andersen og Mads BÞgh Johansen fra DR-programmet Detektor enhver lÊser vÊrktÞjerne til at gennemskue, hvad der er sandt og falsk.

Tal og fakta er benhÄrd valuta i samfundsdebatten. De kan sÊtte en dagsorden, vende en debat og lukke munden pÄ modstandere. Men hvordan ved du, om pÄstandene holder?

Hundredvis af magthavere, meningsdannere og medier er i de senere Ă„r blevet faktatjekket og konfronteret med deres egne udsagn i DR’s populĂŠre Detektor-udsendelser. Detektor er blevet synonym med faktatjek, jĂŠvnligt citeret af andre medier og refereret til fra Folketingets talerstol.

Detektors vĂŠrt og programmets tidligere redaktĂžr koger erfaringerne fra de mere end 400 faktatjek ned til en underholdende og lettilgĂŠngelig

guide. Den viser de typiske faldgruber, og hvordan man med enkle spÞrgsmÄl kan lÊre at spotte fup, fejl og fordrejninger i samfundsdebatten.

Bliv bedre til at gennemskue tal, fakta og statistik. Og gÞr klar til selv at stille spÞrgsmÄlet: Kan det nu ogsÄ passe?