(0)

Gork

e-bok


PÄ en af sine vandreture ved Vesterhavet falder forfatteren over en mÊrkelig lille maskine, der stikker op af sandet. Det viser sig at vÊre et kommunikationsapparat, der er efterladt pÄ stranden af et vÊsen fra en anden planet. Det lykkes forfatteren at afspille det, der kommunikeres i apparatet, og her hÞrer han dette vÊsens fortolkning af sine oplevelser her pÄ vores Jord og ikke mindst i Danmark.

Handlingen er fortalt med et glimt i Ăžjet, men bogen er samtidig en filosofisk fabel, der afspejler forfatterens mangeĂ„rige arbejde med Østens filosofi. Han lader bl.a. “forfatteren” i bogen mĂžde dette vĂŠsen i skikkelse af en person ved navn hr. Jens Jensen og hĂžrer ham fremsĂŠtte sine tanker om planeten Lepidopteras metafysik som en modsĂŠtning til denne verdens traditionelle kristendom. Dette er et mĂžde mellem Vestens og Østens tankegang, som giver ethvert spirituelt menneske muligheden for at overveje sine egne tanker om dette.

Uddrag af bogen

“PĂ„ dette tidspunkt lod jeg min ĂŠteriske vĂŠren rĂŠkke ud af den krop, jeg havde pĂ„taget mig, og lod den omfavne ham, idet jeg tĂŠnkte pĂ„ de vigtigste ord, vi kender pĂ„ Lepidoptera, nemlig

DU ER EN DEL AF MIG.

Manden syntes at blive helt slap, og hvis han havde kunnet udtrykke det i nogle ord om begrebet kérlighed, havde han nok gjort det, men i stedet for sagde han: “Fuck! Er det nederen eller hva’?” Han gav mig endda mine penge tilbage og skyndte sig bort.

Jeg lĂŠrer noget nyt hver dag. Det er meget forvirrende, men ganske langsomt er jeg ved at forstĂ„, hvordan tingene foregĂ„r og fungerer her pĂ„ Jorden i dette land Danmark. GORK! – (Det er virkelig sandt.)”

Om forfatteren

Bent Abkjer Hansen (f. 1937) er oprindelig uddannet i SAS som assistent, derefter en del Är i erhvervslivet, fire Är i Canada, cand.phil. i engelsk sprog og litteratur fra Odense Universitet og har derefter vÊret gymnasie-, hf- og hÞjskolelÊrer i resten af sit arbejdsliv. De seneste 25 Är har han arbejdet med Østens forskellige former for filosofi.