(0)

Iqbal Farooq - Den lede julestjerne & Den sorte kebabbimmer

ljudbok


En forrygende billedbog om Iqbal Farooq og hans familie fra BlĂ„gaardsgade – nu med en julestjerne pĂ„ afveje og en julemand, der ikke har helt rent mel i posen.

Iqbals familie har aldrig fÞr holdt jul, men den 24. december beslutter hans far, at i Är skal det vÊre. Iqbals far vil have det stÞrste og flotteste trÊ i hele opgangen. Ja, pÄ hele NÞrrebro! SkÞre onkel Rafig kender tilfÊldigvis et sted, hvor man kan fÊlde et juletrÊ for kun 50 kroner, sÄ Iqbal og hans sÞskende bliver hÊldt ind i mazdaen, og sÄ gÄr det ellers over stok og sten.

Det gÄr nu ikke helt som planlagt, men det lykkes dog Iqbal og familien at finde juletrÊsplantagen og med politieskorte at komme hjem til BlÄgaardsgade igen og fÄ trÊet bakset op i lejligheden. Her fortsÊtter bestrÊbelserne mod at skabe det perfekte juletrÊ, og med lidt hjÊlp fra en onkel i julemandsforklÊdning ender alt da ogsÄ nÊsten godt. I hvert fald bliver det jul med bÄde juletrÊ og stjerne og alt hvad dertil hÞrer af gode naboer, indisk dans, shawarma og dÄsecolaer i lejligheden pÄ tredje sal til venstre.

Fra Manus Sareens bÞrnebog "Iqbal Farooq og den sorte pjerrot", er der udvalgt en ny, rablende skÞr episode: Onkel Rafig kommer kÞrende pÄ en knallert, han vil sÊlge til Iqbals far. Han kan dog ikke helt gÞre rede for, hvorfra han har knallerten. Far flipper ud og smider onkel ud. Familien skal til bryllup, men bilen vil ikke starte. Ibo, storesÞster Fatimas hemmelige kÊreste, lÄner familien en bil - en sort gangster-BMW, som far nÞdigt vil vÊre passager i. En humoristisk hverdagsskildring med afsÊt i indvandrermiljÞet.

Manu Sareen debuterede som bþrnebogsforfatter i 2006 med Iqbal Farooq og den sorte pjerrot, der i 2007 blev efterfulgt af Iqbal Farooq og kronjuvelerne. I november 2007 modtog han BMF’s bþrnebogspris og i april 2008 blev han tildelt Orla-prisen for bþgerne om Iqbal Farooq.