(33)

Kalevanpoikien kronikka: Historiallinen romaani

ljudbok och e-bok


Koskinen uudistaa historiallisen romaanin perinnettÀ

EletÀÀn syvintÀ 1100-lukua, ja MiklagÄrd on lÀntisen maailman keskus, tieteen, uskonnon ja kaupan metropoli. Tuohon keisari Manuelin kultaiseen kaupunkiin suuntaavat kaukaisesta pohjolasta Lieto LemminkÀinen, tietÀjÀ VÀinö Kalevanpoika, takojamestari Seppo - ja VÀntti, joka on vÀhÀinen varreltaan mutta tarinanpunojana varteenotettava.

Jokaisella on MiklagÄrdissa oma tavoitteensa: LemminkÀinen kaipaa keisarin sotajoukkoihin, VÀino etsii Kristuksen pyhiÀ nauloja saadakseen pojan jota kuolo ei nuorena korjaa ja Seppo hautoo kostoa vanhojen veritekojen tÀhden. VÀntti pÀÀtyy yliteknikko Stauriakosin ja tÀmÀn terÀvÀpÀisen pojantyttÀren Irenen pajaan oppimaan sotateknologian ihmeitÀ.

TÀstÀ aukeaa tarinoiden ja tarujen verkosto, jota VÀntti vanhoilla pÀivillÀÀn muistelee, tapahtunutta vÀritellen ja omiaan lisÀillen. Kalevanpoikien kronikka on kalevalaista mytologiaa, historiaa ja seikkailua yhdistelevÀ romaani, joka maalaa tuoreen kuvan maamme ja maailmamme menneisyydestÀ. Se on tarunhohtoinen ja elÀmÀntÀyteinen kirja, loistava lukuromaani jollaista ei Suomessa ole nÀhty sitten Waltarin pÀivien.

JP Koskinen (s. 1968) on tuottelias kirjailija, joka on kirjoittanut muun muassa historiallisia romaaneja, dekkareita, lastenkirjoja ja viimeksi WSOY:lle tieteisromaanin Luciferin oppipojat (2016). HÀnen romaaninsa YstÀvÀni Rasputin oli vuonna 2013 Finlandia-ehdokkaana.

JP Koskinen (s.1968) on monipuolinen kirjailija, joka on julkaissut historiallisten romaanien lisÀksi rikosromaaneita, tietokirjoja, lastenkirjoja sekÀ novelleja. HÀn on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon JyvÀskylÀn yliopistossa pÀÀaineena kirjoittaminen sekÀ Helsingin yliopistossa pÀÀaineena matematiikka. Kirjailijana Koskinen kuvaa taitavasti rahan ja vallan vaikutusta yhteiskuntaan ja yksityiseen ihmiseen. HÀnen historiallisissa romaaneissaan suurten tapahtumien takaa paljastuu pienten ihmisten koskettavat kohtalot. www.jpkoskinen.com


UpplÀsare: Jarkko Nyman
LĂ€ngd: