(0)

Kraftens korn: Myte og virkelighed i Karen Blixens liv

e-bok


"Kraft, som ikke bruges, vender sig destruktivt indad, som vÊdderens horn, der, nÄr de ikke slibes i bestandige kampe, vokser ind i dyrets hjerne og drÊber det."

SĂ„ledes skriver Karen Blixen om den enorme psykiske og kreative kraft, der i sĂ„ overvĂŠldende grad var til stede i hende, og som hun konstant mĂ„tte bruge ved at pĂ„tage sig overmenneskeligt store udfordringer. Det er denne potentielt destruktive kraft, der er udgangspunktet for Anders Westenholz’ bog "Kraftens horn".

Anders Westenholz gĂžr op med de myter, Karen Blixen skabte omkring sig selv, og som eftertidens litteraturforskere har holdt i live. Med tidligere utilgĂŠngeligt materiale forsĂžger han at renskrive myten om Karen Blixen og hendes afrikanske farm.

Anders Westenholz (1936-2010) var en dansk psykolog og forfatter, der skrev en lang rÊkke bÞger inden for sÄ forskellige genrer som bÞrnebÞger, fantasy for voksne, faglitteratur, litteraturkritik og biografier. Anders Westenholz er bredt anerkendt som forfatter og er blevet tildelt Gyldendals Boglegat, Johannes Ewalds Legat og stÞtte fra Statens Kunstfond.