(0)

Lurian

e-bok


I fortÊllingen om Lurian fÞlger vi en Êgte seriemorders gÞren og laden fra hans fÞlelseskolde, vanrÞgtede opvÊkst i midten af 70Žerne og videre ad hans livsbane mod en afgrund af blod og tÄrer og et morderisk behov, som bliver svÊrere og svÊrere at tÊmme, jo lÊngere ud over mÞrkets rand han bevÊger sig.

I takt med at et voksende antal lig dukker op rundt omkring i landet, intensiveres politijagten pÄ morderen, som pÄ trods af den voksende mÊngde bevismateriale forbliver usynlig over for efterforskningsholdet.

Lurian er Andrias Andreasens mesterlige skildring af en seriemorders sind, hvis motiv alene er begrundet i lysten til at drÊbe. Det er uhyggelig lÊsning, der efterlader en med en kriblende fornemmelse af afsky og afmagt, fordi historien skildres sÄ hÊsligt, som den virkelige verden afspilles. Romanen benytter sig af elementer fra bÄde den hÄrdkogte amerikanske og mere psykologiske skandinaviske genre.

Uddrag af bogen

Mediernes sÞgelys havde givet ham en forskrÊkkelse, men den havde vÊret kortvarig, som en lun handske pÄ en bidende vinternat. Flygtigt havde den varmet, indtil den isnende kulde bed sig fast i de stivfrosne fingre, og jagtens velkendte ritualer snigende manipulerede sig ind i hverdagens grusomme fornÞjelser. LÞftet, som han havde givet sig selv om at holde inde med at tage liv, havde han brudt, sÄ snart trangen ikke var til at holde ud, og et offer havde fristet ham. De tirrede ham med deres blotte tilstedevÊrelse. Med deres svajende hÄr. Synlige hud. Elegante bevÊgelser. Fragmenterede smil og blodige grimasser.

Om forfatteren

Andrias Andreasen (f. 1977) er vokset op i bygden SelatraĂ° pĂ„ FĂŠrĂžerne, men bor nu i SĂžnderborg. BeskĂŠftigelsesmĂŠssigt har han primĂŠrt arbejdet inden for det socialfaglige omrĂ„de, og privat lever han som et familiemenneske. Efter i en lĂŠngere periode at have flirtet med idĂ©en om at skrive en roman, debuterer han nu med Lurian – en hĂ„rrejsende psykologisk krimithriller.