(0)

Markernes konge

ljudbok


”Alene i deres lille hjĂžrne af verden, omgivet af skovene og langt fra andre stammer troede lesnikerne – ligesom ormen i en peberrod – at deres lejr var hele verden. Men nye tider var pĂ„ vej med nye ideer. Mennesket var ikke lĂŠngere begrĂŠnset til jagt og fiskeri. Man gravede ned i Jordens indre og fandt skatte. Man sejlede i skibe over floder, sĂžer og have. Hjulmagerne byggede kĂŠrrer og vogne – britskaer .”

"Markernes konge" er den amerikansk-jiddische forfatter Isaac Bashevis Singers historiske roman om den tidlige middelalder i en hedensk landsby i Polen. Her opstĂ„r blodige brydninger, da en jĂždisk skomager ankommer - medbringende alfabetet og troen pĂ„ Gud. ”Markernes konge” tegner et billede af de forskellige stammer, deres mentalitet og hĂ„rde leveforhold, samt civilisationens spĂŠde start.

"Markernes konge" udkom fĂžrste gang i 1989.

Isaac Bashevis Singer var en polskfĂždt jĂždisk-amerikansk forfatter (1903-1991). I 1935 emigrerede han til USA, og hans vĂŠrker er nok bedst kendt pĂ„ engelsk, selvom de oprindeligt er skrevet pĂ„ jiddisch. I centrum af hans forfatterskab er livet i jĂždiske landsbyer i Central- og Østeuropa fĂžr Holocaust, projiceret i en realistisk stil med et strejf af mystik – en stil, der af mange betragtes som bĂ„de grotesk og obskĂžn. Rollelisten af karakterer stammer fra jĂždisk folklore og byder pĂ„ alt fra synske, troldmĂŠnd, tĂ„ber, vismĂŠnd, ludere og fanatikere til djĂŠvle, dĂŠmoner og intellektuelle. I trĂ„d hermed afspejles indholdsmĂŠssige kampe mellem tradition og modernitet, godt og ondt og moral. Hans forfatterskab, som omfatter romaner, noveller, bĂžrnehistorier og erindringer, gav Singer Nobelprisen i litteratur i 1978.


UpplÀsare: Torben Sekov
LĂ€ngd: