(0)

Misundelse

e-bok


"Vi taler ofte om misundelse, men aldrig eller yderst sjĂŠldent om det vigtigste – om vores egen misundelse. Men det mĂ„ vĂŠre en fĂžlelse, som vi er kendt med, for vi ser den ofte brugt som et kraftfuldt vĂ„ben mod andre. Den bruges i stort omfang til at affĂŠrdig andres mening med, og den ser ud til at lukke munden pĂ„ dem. At man er misundelig, er et udsagn, det er utrolig svĂŠrt at imĂždegĂ„. For misundelige mĂ„ vi ikke vĂŠre, det er tabubelagt og skamfuldt."

Birgit Peterssons bog "Misundelse" tager fat pĂ„ et emne, vi sjĂŠldent taler om, men som de fleste af os – om vi vil indrĂžmme det for os selv eller ej – alle har oplevet. Hun fortĂŠller ikke blot om de psykologiske mekanismer, der fĂžrer til den uĂžnskvĂŠrdige fĂžlelse, men ogsĂ„ hvordan medier og reklamer med vilje fremprovokerer misundelse hos os til deres egne formĂ„l, ofte med uoverskuelige og ĂždelĂŠggende konsekvenser for individet.

Birgit Petersson er speciallÊge i psykiatri og lektor i medicinsk kvindeforskning ved Institut for Folkesundhed pÄ KÞbenhavns Universitet. Hun har i en mange Är besvaret spÞrgsmÄl om kvinders sundhed i ALT for damerne og har desuden udgivet en lang rÊkke bÞger om emnet.