(0)

Per

e-bok


"Per havde aldrig fĂžr set nogen dĂž, og han var flere gange blevet vist ud af sygevĂŠrelset – men han kom stadig tilbage og smuttede ind, nĂ„r dĂžren gik."

12-Ärige Per forstÄr godt, at hans far snart skal dÞ. Det ene hjerteanfald efter det andet har lammet ham mere og mere, og selvom han lader til at forstÄ alt, hvad man siger til ham, sÄ har han selv mistet evnen til at tale eller bevÊge sig. Det gÞr ondt at vide, at den kÊrlige far, som sÄ tit har taget Per pÄ skÞdet og snakket med ham om stort og smÄt, snart ikke er der lÊngere.

Som om det ikke er slemt nok, at far bliver mere og mere syg, sÄ er den lÊge, der kommer for at tilse ham, en gammel ven af Pers mor, og han lader til altid at have haft et lidt for godt Þje til hende. Per holder med far og kan ikke lide lÊgen, og han frygter, hvad der vil ske mellem hans mor og lÊgen, nÄr far er vÊk.

FortĂŠllingen om Per udkom fĂžrste gang i 1931 og er skrevet til bĂžrn fra 11 Ă„r og opefter.

Ellen Reumert (1866-1934), dansk forfatter og sÞster til Johannes og Hans Kaarsberg, voksede op i Skelby, men flyttede til KÞbenhavn med sin familie efter farens dÞd. Her kom hun ind pÄ Musikkonservatoriet og underviste efterfÞlgende selv i musik. Efter hun blev gift, viede hun efterhÄnden mere af sin tid til at skrive, hvilket resulterede i et omfattende forfatterskab. Tilskyndet af Sophus Schandorph debuterede hun med "Novelletter" i 1892 under pseudonymet Knud Hagen og udgav fra da af over fyrre vÊrker i eget navn, heriblandt stÞrre og mindre fortÊllinger, forskellige skuespil og bÞrnebÞger.