(7)

Professor Hieronimus

ljudbok och e-bok


Presset af at skulle vÊre bÄde kunstner, hustru og mor har drevet Else Kant til randen af et sammenbrud. Hun sÞger hjÊlp hos den berÞmte professor Hieronimus, som i stedet for at give hende den hjÊlp, hun behÞver, lader hende indlÊgge pÄ den lukkede afdeling af et sindssygehospital.

"Professor Hieronimus" er baseret pÄ Amalie Skrams egne erfaringer, og romanen er den fÞrste, der gav de norske lÊsere indblik i datidens psykiatriske system. Romanen "PÄ Sct. JÞrgen" er en direkte fortsÊttelse af "Professor Hieronimus".

I "Professor Hieronimus" og "PĂ„ Sct. JĂžrgen" trĂŠkker forfatteren Amalie Skram pĂ„ erfaringer fra sine egne indlĂŠggelser pĂ„ sindssygehospitaler i 1890’erne. BĂžgerne gav de norske lĂŠsere et hidtil uset indblik i det psykiatriske systems mangler og faldgruber.

Amalie Skram (1846-1905) var en norsk forfatter og feminist. Hun skrev inden for genren naturalisme, og i sine talrige romaner forsvarede hun kvinders rettigheder og udforskede kvindens psyke og livsvilkÄr. Amalie Skram anses for at vÊre den vigtigste kvindelige forfatter inden for Det moderne gennembrud.


UpplÀsare: Agnethe BjÞrn
LĂ€ngd: