(0)

Retten, magten og moralen

e-bok


"I de europĂŠiske samfund, hvis vĂŠrdisystemer i stigende grad dominerer den resterende verden, er det en selvfĂžlge at retten behersker samfundslivet. NĂŠppe nogen kan forestille sig et samfundsliv uden ret. Det betyder ikke nĂždvendigvis at vi er fuldt tilfredse med den lov og ret der hersker nu. Men retten som en samlende kraft er det svĂŠrt at tĂŠnke bort."

I "Retten, magten og moralen" stiller professor i retsvidenskab Ole Krarup skarpt pÄ en lang rÊkke af de udfordringer og dilemmaer, der fÞlger med ethvert retssamfund. I bogen spÞrger han ogsÄ, hvordan man ville kunne Êndre pÄ retspraksis, sÄ samfundet og retssystemet bliver mere retfÊrdigt for bÄde de lavere og de hÞjere klasser.

"Retten, magten og moralen" udkom fĂžrste gang i 1996.

Ole Krarup (1935-2017) var en dansk professor i retsvidenskab, der deltog aktivt i samfundsdebatten og hÞjt profilerede retssager. Ole Krarup var i flere Är medlem af Europa-parlamentet for FolkebevÊgelsen mod EU og folketingskandidat for Enhedslisten. Han var hele sit liv en vigtig stemme pÄ den yderste venstreflÞj i dansk politik.