(0)

Romantik

e-bok


I anledning af den romantiske digter Percy Bysshe Shelleys 200-Ă„rs fĂždselsdag i 1992 udskriver Oxford-universitetet en konkurrence for at finde en vĂŠrdig arvtager til den store poet. Gennem en rĂŠkke usandsynlige begivenheder udvĂŠlges danskeren William til posten, hvilket medfĂžrer visse problemer: William bryder sig nemlig slet ikke om digte.

Romantik er historien om hans vej gennem det skyggelandskab af verdensfjerne videnskabsmÊnd, tÄgede ord og sÊre syn, som bliver hans verden: Det er en verden, der er lige sÄ uhÄndgribelig og fuld af underlige fornemmelser som et romantisk digt, en verden, der bestandigt driver Williams bevidsthed til dens grÊnser, hvilket bÄde er inderligt komisk og dÞdsensfarligt.

Ja, han er ynkelig, arrogant og ynkelig, han grĂŠder alene og jubler alene, han er hĂžjrĂžvet og misantropisk: Han er et fĂŠ der intet forstĂ„r. – Jeg er ikke digter, ikke rigtigt, sagde William, men gnomerne lo bare og pegede fingre: de satte nu farten op og deres dans blev hurtigere og hurtigere, de gled sammen i sorte flimrende kĂŠder, tĂ„ger, uldtotter, og deres hastighed fik dem til nĂŠsten at forsvinde, de tyndede ud og var fjerne, og deres ord var helt uforstĂ„elige og lĂžd som ravneskrig.

Jeppe Brixvold, f. 1968 i Virring, har studeret litteratur ved Aarhus Universitet, historie ved Trinity College, Dublin, og er uddannet ved manuskriptforfatterlinjen pÄ Den danske Filmskole. Han debuterede i 1990 med romanen Ja, Daniel og har ud over romaner ogsÄ skrevet noveller, musik og en vandrebog. Romantik er Jeppe Brixvolds anden roman fra 1990.