(1)

Ruosteusva

e-bok


Ruosteusva on kolmas osa mukaansatempaavassa Ruoseusvan planeetta -kirjasarjassa! Sarjan tapahtumat sijoittuvat jÀnnittÀvÀlle Anubis-planeetalle, jonka tasapainoa hÀiritsevÀt meteoriitit, joilla on pahoja voimia.

Feea on Simpukkasaarella elĂ€vĂ€ nuori tyttö, joka kaipaa eristyksissĂ€ olevalta saarelta pois. Kun Feea nĂ€kee mantereella sijaitsevan Oro-kaupungin ylle kohoavan suuren pilven, hĂ€n hĂ€mmentyy. Onko mantereella suuri tulipalo? Feea ei arvaa, ettĂ€ pilvi liittyy pahoihin voimiin. Vuosia sitten Anubis-planeetalle putosi meteoriitteja, jotka saavat pahuutta aikaan. Osa niistĂ€ on onnistuttu tuhoamaan, mutta voimakkain kivi on edelleen jĂ€ljellĂ€. Pian Feea on keskellĂ€ jĂ€nnittĂ€vÀÀ seikkailua, jossa hĂ€n tutustuu mamottikansan johtajan poikaan Ulmokseen. KĂ€y ilmi, ettĂ€ molemmat heistĂ€ ovat erityisiĂ€ – he ovat ihka oikeita sotureita. PystyvĂ€tkö he pysĂ€yttĂ€mÀÀn viimeisen meteoriitin pahat voimat?

Kun Anubis-planeetalle putoaa joukko meteoriitteja, planeetan tasapaino hĂ€iriintyy. Meteoriitit ovat pahoja – ne saavat kansat kÀÀntymÀÀn toisia vastaan, ne levittĂ€vĂ€t tuhoa ja kuolemaa. Meteoriitit on tuhottava. Mutta kuka pystyy siihen?

Kirjailija Ritva Toivola (1942–2016) oli fantasian ystĂ€vĂ€. HĂ€n kirjoitti useita lasten- ja nuorten fantasiakirjoja. Kirjailijan työn lisĂ€ksi Toivola työskenteli myös kustannustoimittajana.