(3)

Skorpionen

ljudbok och e-bok


"Og ligesom skorpionen – ifĂžlge bĂ„de den yngre Plinius og Albertus Magnus – bĂŠrer sit talrige afkom pĂ„ ryggen og en tid lang beskytter og opretholder det for senere ubarmhjertigt at opĂŠde det, var Skorpionsagen ikke nogen enkelt sag, men en familie af sammenhĂŠngende sager, en hel koloni af kriminelle affĂŠrer, som forgrenede sig og ynglede og bar hverandre pĂ„ ryggen og fortĂŠrede hverandre."

Under besÊttelsen og umiddelbart efter befrielsen florerede sortbÞrshandlen overalt i Danmark, og bÄde kriminelle og hÞjtstÄende politifolk tjente svimlende summer ved at bruge lyssky metoder. Da det kriminelle netvÊrk blev afslÞret, fik sagen navnet "edderkoppesagen". Med overvÊldende stor viden tager Hans Scherfigs spÊndende roman "Skorpionen" udgangspunkt i denne sag og de mange uopklarede mordsager, der omgav den.

Hans Scherfigs "Skorpionen" ligger til grund for TV-serien "Edderkoppen" (2000) instrueret af Ole Christian Madsen.

Den danske forfatter og billedkunstner Hans Scherfig (1905-1979) er kendt og elsket for sine litografier med dyr i junglen og for essays og romaner som "Frydenlund", "Det forsÞmte forÄr" og "Idealister". Hans Scherfig var aktivt medlem af Det Danske Kommunistparti fra 1932, hvor han ogsÄ sad i ledelsen.


UpplÀsare: Henning Palner
LĂ€ngd: