(0)

Spiritismens historie

e-bok


”Hvad sĂžger nutidens spiritisme? SĂžger den noget nyt, eller er det noget ĂŠldgammel, den sĂžger? Er de veje, ad hvilke den sĂžger det, fuldstĂŠndig nye – eller har vejene vĂŠret betrĂ„dt af menneskeheden igennem Ă„rhundreder eller mĂ„ske Ă„rtusinder?”

Omkring Ärhundredeskiftet var folk over hele Europa og Nordamerika optaget af spiritismen. OgsÄ Rudolph Steiner interesserede sig for spiritismen, der pÄ flere punkter overlappede med hans egne bevÊgelser antroposofien og teosofien. I to offentlige foredrag beskriver han spiritismens historie og udfordrer pÄ flere punkter bÄde spiritismens pÄstande og de videnskabsmÊnd, der afskrev spiritismen som det rene hokuspokus. Foredragene blev afholdt i Berlin i 1904.

Rudolph Steiner (1861-1925) var en Þstrigsk filosof, arkitekt og okkultist, der er grundlÊgger af den esoterisk-filosofiske retning antroposofien. Han er endvidere kendt for sine pÊdagogiske teorier kaldet SteinerpÊdagogikken efter ham selv og hans arkitektoniske teorier. Rudolph Steiner grundlagde bÄde skoler og biodynamisk landbrug ud fra antroposofiens principper og beskÊftigede sig endvidere med performancekunst, litteraturvidenskab, social reform og antroposofisk medicin. Han udgav en lang rÊkke bÞger i lÞbet af sit liv, og hans teorier og institutioner lever videre i bedste velgÄende i mange kredse i dag.