(0)

Det Ukendte

e-bok


"Jeg vil prÞve pÄ at anvende den videnskabelige iagttagelses metode pÄ at konstatere og analysere fÊnomener, som hidtil i almindelighed er blevet forvist til eventyrenes eller det overnaturliges omrÄde, og jeg vil sÞge at hÊvde, at de er frembragte ved endnu ukendte krÊfter og tilhÞrer en usynlig, men virkelig verden, der er forskellig fra den, som opfattes af vore sanser."

Til alle tider har mennesket vÊret optaget af ideer om, hvor vi kommer fra, hvad sjÊlen bestÄr af, og om der er et liv eller en form for bevidsthed efter dÞden. Den moderne videnskab har i hÞj grad forsÞgt at pÄvise, at mennesket ikke er andet end hvad der kan mÄles og vejes. Den anerkendte franske astronom og forfatter Camille Flammarion gÞr i sin bog fra 1900 op med denne tankegang og anvender netop sine videnskabelige metoder til at undersÞge mange af de emner, videnskaben normalt har afvist at beskÊftige sig med.

Camille Flammarion (1842-1925) var en fransk astronom og forfatter, der med sin spÊndende foredrag og populÊre skrifter var med til at vÊkke en bred interesse for astronomien. Han udgav flere bÞger om astronomi, men er ogsÄ kendt og elsket for sine skÞnlitterÊre vÊrker, som er udkommet i store oplag overalt i Europa. Mange af hans vÊrker er oversat til dansk.