(0)

Urania

e-bok


"Jeg var sytten Ă„r. Hun hed Urania.

’Urania’ – var det en lyshĂ„ret ungmĂž med blĂ„ Ăžjne, en ungdomsdrĂžm, en uskyldig, nyfigen evadatter? Ak nej, hun var slet og ret, ligesom i gamle dage, stjernekyndighedens gudinde, den af de ni muser, hvis himmelske blik besjĂŠlede sfĂŠrernes kor og bragte det til at klinge harmonisk. Hun var den himmelbĂ„rne skabertanke, som svĂŠver over det trĂŠge jordisk stof."

I Camille Flammarions udÞdelige klassiker tager musen Urania ham med pÄ en magisk rejse rundt i verdensrummet og viser ham alverdens forskellige slags liv, som han aldrig havde drÞmt om. Bogen fortÊller ogsÄ den forunderlige kÊrlighedshistorie mellem en astronom og en kvinde, der gennem deres fÊlles kÊrlighed til videnskaben udfordrer tanker om livet efter dÞden.

"Urania" er en usÊdvanlig bog, der pÄ mange mÄder var forud for sin tid. Den udkom fÞrste gang i 1895 og har inspireret mange store forfattere som for eksempel Edgar Rice Burroughs, der stod bag bÞgerne om Tarzan.

Camille Flammarion (1842-1925) var en fransk astronom og forfatter, der med sin spÊndende foredrag og populÊre skrifter var med til at vÊkke en bred interesse for astronomien. Han udgav flere bÞger om astronomi, men er ogsÄ kendt og elsket for sine skÞnlitterÊre vÊrker, som er udkommet i store oplag overalt i Europa. Mange af hans vÊrker er oversat til dansk.