(0)

Stalinismens fascination og danske venstreintellektuelle

e-bok


"Min bog handler om intellektuelle, Ă„ndsarbejdere og kunstnere, som ikke sagde sandheden – hverken om det danske eller det sovjetiske samfund, men valgte at fĂžre sig selv og andre bag lyset pĂ„ en mĂ„de, der kun kan betegnes som uhyrlig."

I "Stalinismens fascination og danske venstreintellektuelle" talte Bent Jensen som en af de fÞrste danskere Äbent om de mange danskere, der sÄ igennem fingre med Stalins grusomme forbrydelser mod sit eget folk og Äbent stÞttede ham, selvom de burde have vidst bedre. Bogen udlÞste et ramaskrig, der var lige sÄ hÞjt, som det var nÞdvendigt.

"Man kendte til processerne, hvor Stalin likviderede sine medrevolutionére, koncentrationslejrene og racediskriminationen mod jþder. Stalinister i alle lande lukkede þjnene." – Hans Bendix, Politiken

"I bogen dokumenteres det, hvor dybt venstreorienterede og kulturradikale danske kunstnere, forfattere, journalister og universitetslérere fornedrede sig." – Jþrgen Schleimann, Weekendavisen

Bent Jensen (f. 1938) er dansk historiker og forfatter. Han er professor emeritus ved Syddansk Universitet og har vĂŠret leder af Center for Koldkrigsforskning. Han er oprindeligt uddannet cand.mag. i historie og russisk og har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om russisk historie.