(0)

Syndebuk

e-bok


Juniorpartneren Donald Lam pÄ detektivbureauet Cool & Lam havde fÞdselsdag, og personalet fejrede ham med en stor fÞdselsdagskage med lys. Netop som kagen blev skÄret for, henvendte en kunde sig. Seniorpartneren Bertha Cool spandt som en kattekilling. Jobbet var at undersÞge en forsikringssvindelaffÊre, og i Berthas strÄlende Þjne var det netop sÄdan en respektabel sag, de havde brug for til at Þge bureauets prestige.

Men Donald Lam havde sine tvivl. Han begyndte at kigge sig om efter en egnet madding, sÄ han kunne rigge en fÊlde til. Og sin vane tro gik han grundigt til vÊrks. Hvad han imidlertid ikke vidste, var, at der allerede var en madding i fÊlden. Og fÊlden var lige parat til at smÊkke i.

A.A. Fair er pseudonym for den amerikanske jurist og krimiforfatter Erle Stanley Gardner (1889-1970). Erle Stanley Gardner var en enormt produktiv forfatter og skrev bl.a. omkring 80 romaner om forsvarsadvokaten Perry Mason og hans effektive sekretĂŠr Della Street. Erle Stanley Gardner blev fĂždt i Massachusetts, men boede det meste af sit liv i Californien. Hans romaner og noveller om Perry Mason fik et omfattende publikum og gav stof til film, tv-serier og radiospil.