(0)

Ung i gamle dage - Ung pige i huset

e-bok


Agnes, Kirsten, Karolina og Esther fortÊller om livet som ung pige i huset i mellemkrigsÄrenes Vestjylland. Samme tegner de fire kvinder et billede af en svunden tid, hvor man var nÞdt til at arbejde allerede som ganske ung og muligvis ogsÄ flytte langt vÊk hjemmefra. Men de fire kvinders historier viser ogsÄ, at selv om mange ting har Êndret sig fra dengang til nu, sÄ er der masser af tanker og fÞlelser, der gÄr igen.

"Ung pige i huset" er anden del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at vĂŠre "Ung i gamle dage". BĂžgerne kan lĂŠses separat.

Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversĂŠtter, forfatter og lĂŠrer. Erik Overgaard Pedersen er fĂždt i GrĂ„sten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet bĂ„de en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i Ă„renes lĂžb beskĂŠftiget sig med bĂ„de kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevĂŠgelse, bĂžrn- og unges vilkĂ„r i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist pĂ„ det danske gymnasium i Flensborg.