(11)

Uortodoks

ljudbok


Deborah Feldman blev fÞdt ind i et ultraortodokst jÞdisk miljÞ i Williamsburg, New York. Her voksede hun op hos sin hasidiske bedsteforÊldre, hvis liv og hverdag var dikteret af strenge religiÞse regler for, hvad man mÄtte tÊnke, sige, spise og gÞre.

Deborah er imidlertid selvstÊndig og nysgerrig; efterhÄnden lÊrer hun sig det forbudte sprog engelsk og sniger sig pÄ biblioteket, hvor en verden af store lÊseoplevelser venter. Jane Austens heltinder viser Deborah, at man kan lÊgge afstand til slÊgtens klare forventninger og samfundets snÊvre kÞnsroller, men vejen er tung og svÊr at gÄ alene.

Deborah bliver gift som bare 17-Ă„rig med en umoden ung mand, og sammen farer de vild i et ulykkeligt ĂŠgteskab. Deborah overlever mentalt og fĂžlelsesmĂŠssigt ved i smug at begynde at studere litteratur. EfterhĂ„nden fĂ„r hun styrke og mod til at lĂŠgge en plan: Hun mĂ„ krĂŠve skilsmisse for at kunne forlade det lukkede miljĂž – det store spĂžrgsmĂ„l er, om hun kan fĂ„ lov at beholde sin lille sĂžn?

Deborah Feldman, fÞdt 1986, voksede op i et hasidisk samfund i Williamsburg. Da den selvbiografiske fortÊlling UORTODOKS udkom pÄ amerikansk, blev den straks en New York Times-bestseller.

Bogen bag hitserien pÄ Netflix.


UpplÀsare: Grete Tulinius
LĂ€ngd: