(0)

Vejen til Lochmaddy

e-bok


Paul er en ung mand fra MidtsjÊlland, der kÊmper med lavt selvvÊrd og mobning pÄ grund af overvÊgt. Han arbejder i et lille IT-firma, men da han bliver fyret og samtidig ved et tilfÊlde opdager, at han er adopteret og kommer fra Ydre Hebrider, beslutter han sig for at finde sine rÞdder.

Han bosÊtter sig midlertidigt i Edinburgh, og her mÞder han Bruce og Claes, fra BrombÊrÄr, der tager med ham til hans fÞdeby, Lochmaddy, pÄ North Uist.

For Paul bliver denne rejse bÄde et ÞdelÊggende slag og en Äbenbaring. MÞdet med hans rÞdder bringer en masse op til overfladen, bÄde nye sider, han aldrig havde drÞmt om eksisterede, og velbevarede familiehemmeligheder.

Uddrag af bogen

De klinkede og drak, og Claes satte glasset fra sig og sÄ lÊnge pÄ Paul.

”Nu spþrger jeg igen, hvad bragte dig egentlig til Edinburgh?”

Paul strĂžg sig over ansigtet.

”Tja. en nysgerrighed. Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet med at finde 
 eller finde ud af.”

”Hvad vil du finde?” Claes sĂ„ intenst pĂ„ ham.

”Jeg fik at vide, at jeg er adopteret,” Paul sĂ„ ned og fingererede med sit glas, ”at jeg slet ikke er dansk, men stammer fra North Uist.”

”De Ydre Hebrider,” sagde Claes hurtigt.

”Ja,” Paul sĂ„ op, ”kender du det? Har du vĂŠret der?”

Claes rystede pÄ hovedet og blev ved at se intenst pÄ ham.

”Hvorfor tager du ikke derud?”

Om forfatteren

DORTHE LYNGE LARSEN er fĂždt 1968 i Odsherred og nu bosiddende i HvalsĂž, MidtsjĂŠlland. Hun er til daglig selvstĂŠndig erhvervsdrivende. Hendes store interesse er historie, isĂŠr den skotske. Hun har under utallige rejser i det skotske hĂžjland samlet inspiration og viden til sine romaner.