(38)

Vi, de druknede

ljudbok och e-bok


Marstal, en flÊkke pÄ en Þ i ØstersÞen, et fjernt sted i en lille nation.

I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mĂŠnd, der drevet af udlĂŠngsel sĂŠtter sig for at krydse verdenshavene. Det er mĂŠnd, der lever i et evigt opgĂžr: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men fĂžrst og fremmest med deres egne mĂžrke sider.

Havet krĂŠver sin pris af mĂŠnd som den fandenivoldske Laurids, der efter et tabt sĂžslag aldrig bliver den samme igen. Og sĂžnnen Albert, der pĂ„ Stillehavet leder efter sin forsvundne far, men i stedet kommer hjem med et skrumpehoved. Og Knud Erik, som med hovedet fuldt af Alberts skrĂžner bliver stillet over for et moralsk umuligt valg i Anden Verdenskrig. OgsĂ„ familierne bliver havets ofre; de fĂŠdrelĂžse bĂžrn, de druknedes enker – og Klara, Marstals dĂždsengel.

Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands Ăždemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mĂŠnd fra Marstal, deres lĂŠngsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem.

En historie om mod, hensynslĂžshed, vold, lidenskab og tab.

Romanen er fremragende indlĂŠst af skuespiller Jens JĂžrn Spottag.