(0)

Zaren af Murmansk

ljudbok


En bombe springer en tidlig morgen pÄ NÞrreport Station. MistÊnkeligt fÄ mennesker omkommer. Samme aften bliver en vicepolitikommissÊr skudt. Den civilt ansatte analytiker i Forsvarets Efterretningstjeneste Morten Nielsen bliver efterfÞlgende hvirvlet ind i et ufrivilligt spil i jagten pÄ Zaren af Murmansk. Han mÄ ad to omgange tage til TromsÞ, hvor hans tidligere store kÊrlighed Marianne nu er bosat.

Zaren af Murmansk er en aktuel kriminalroman, hvor fokus er sÄvel tidligere som nutidens terrortrusler. Hvad er retfÊrdigt, og hvad er politik, og kan man i den sammenhÊng undsige sig fortidens ideologiske holdninger og de valg, man engang traf i den henseende?

Uddrag af bogen

”En vindmĂžlle til at lave strĂžm?” spurgte den nye prĂŠsident Mugabe interesseret. Noller havde fĂ„et konstrueret en lille model af vindmĂžllen i Lemvig. En af de unge lĂŠrerstuderende havde brugt et lille dannebrogsflag – sĂ„dan et man har pĂ„ bordet ved fĂždselsdage og lign. I toppen var selve flaget fjernet, og i stedet var der lavet fine mĂžllevinger af plast. De smĂ„ mĂžllevinger kunne faktisk snurre rundt, nĂ„r det blĂŠste lidt, hvilket ikke altid var muligt for den rigtige mĂžlle i Lemvig. PrĂŠsidenten troede, at den lille knop i toppen af flagstangen gjorde det ud for mĂžllehuset. ”Det er et socialistisk projekt – alle har arbejdet med at bygge mĂžllen. Vi kan sammen vĂŠre stolte af mĂžllen. Det er en alternativ lĂžsning,” forklarede Noller. ”De er et fremsynet menneske,” forsikrede prĂŠsidenten.

Om forfatteren

Kristian Nordholm (f. 1967) er debuterende forfatter med Zaren af Murmansk. Er uddannet cand.scient. og har undervist pÄ lÊreruddannelsen i TromsÞ, hvor en del af handlingen udspilles. Arbejder i dag som specialkonsulent i Beredskabsstyrelsen.