(0)

Skærmtid og børns digitale forbrug - med Anne Mette Thorhauge

lydbok


Skærmtid er et omdiskuteret begreb i vores samfund i dag, hvor børn og unge i stigende grad bruger deres liv på digitale platforme. Men ikke al skærmtid er dårligt for børn og unge. Mange børn og unge i dag har et rigt digitalt liv når det kommer til spil og gaming. Men her er der også mange faldgruber man som forælder skal være opmærksom på. Det kan være alt fra handel med "skins", loot boxes, mikrobetalinger og adskillige indbyggede mekanismer, der mest af alt minder om gambling.

I dette afsnit af 'Mere for 25-øren har vært Anne Juel Jørgensen besøg af formand for medierådet for børn og unge, Anne Mette Thorhauge, for at blive klogere på hvad spilindustrien gør for at lokke penge ud af vores børn, og hvad vi som forælder kan gøre for at være dem mod det.

Vært: Anne Juel Jørgensen

Gæst: Anne Mette Thorhauge

Klip og tilrettelæggelse: Karen Sigrid Jaobsen

Redaktør: Andreas Lindinger Saxild

Mere for 25-øren

På meget kort tid er vi gået fra et samfund med kontanter til et kontantløst samfund. Vi er alle sammen vant til at svinge plastikkortet, eller telefonen, når der skal betales, og det kan være svært at bedømme hvor mange penge man egentlig har til rådighed, når det er så nemt og gnidningsløst at bruge dem.

Så hvordan giver du dit barn et godt og sundt forhold til penge i et samfund uden fysiske penge?

Gennem samtale med ekspertkilder giver børne- og ungechef, Anne Juel Jørgensen, gode råd til hvordan du hjælper dit barn til at få godt og sundt forhold til penge, med konkrete redskaber som du kan bruge i din hverdag.

Anne Juel Jørgensen er Børn og unge chef hos Danske Bank og har udgivet bogen ‘Giv dit barn gode pengevaner'