(5)

1795

ljudbok och e-bok


Som et sĂ„ret dyr driver Tycho Ceton rundt i byen, mens han brygger pĂ„ en plan for at genvinde sin tabte storhed. Han forbereder et spektakel, der skal vĂŠre mere chokerende og modbydeligt end noget, Stockholm hidtil har set. Én mand har sat sig for at stoppe ham: Emil Winge. Men Winge mĂŠrker hurtigt, at han stĂ„r alene med sin sag. De paranoide myndigheder har vigtigere ting at tage sig af, og hans kampfĂŠlle Mickel Cardell er optaget af sin egen sĂžgen efter Anna Stina Knapp, som er forsvundet efter hendes bĂžrns dĂžd.

’1795’ er den hĂŠsblĂŠsende kulmination pĂ„ Niklas Natt och Dags stort anlagte trilogi om en blodig tid i Sveriges historie. Her stifter vi for sidste gang bekendtskab med det brogede persongalleri i deres forsĂžg pĂ„ at finde mening og retfĂŠrdighed i det sene 1700-tals brutale virkelighed.

Om forfatteren:

Niklas Natt och Dag (f. 1979) arbejder som journalist og bor i Stockholm med sin kone og to bþrn. Han tilhþrer en af Sveriges éldste adelsfamilier, deraf hans hþjst usédvanlige efternavn og sérlige forhold til svensk historie. Natt och Dag debuterede i 2017 med ’1793’, fþrste bind i Bellman noir-trilogien, som vandt Det Svenske Krimiakademis debutantpris. Serien er udkommet i mere end 30 lande og har solgt over 1,5 millioner eksemplarer internationalt.


UpplÀsare: Bent Otto Hansen
LĂ€ngd: