(0)

Annelise

e-bok


"’Vi mĂ„ vĂŠre fornuftige, JĂžrgen. – Du tĂŠnker kun pĂ„ dig selv.’

’Fornuftige,’ gentog han ĂŠrgerlig og rejste sig. ’Ja, du er sĂ„mĂŠnd blevet en adstadig og fornuftig kone.’

’Nu tier du stille med det! – Jeg er ikke gift, jeg er ikke nogen kone. Jeg er tretten Ă„r, og du er femten; vi leger Villa BĂžgely, som i gamle dage. Ikke et ord om – om det andet; sĂ„dan som vi har aftalt.’"

Annelise er ganske ung, da hun af nÞd og sygdom bliver nÞdt til at gifte sig med den gamle oberstlÞjtnant Kall, der ejer en stor formue. Under en sommerferie pÄ landet uden sin mand mÞder hun igen sin barndomskÊrlighed, JÞrgen, og kÊrligheden mellem dem blomstrer op igen.

Rundt om dem lurer der folk, der vil forpurre Annelises midlertidige lykke. Hendes strenge og moraliserende farmor forsÞger at holde de to unge kÊrester fra hinanden. Men Êgteparret Spagh, der stod til at arve Kalls rigdom, inden han giftede sig, forsÞger at fÞre Annelise og JÞrgen sammen, sÄ de kan afslÞre Annelise over for hendes mand.

"Annelise" er en smuk fortÊlling om ungdommens tabte land og den hÄrde, voksne verden, der spÊnder ben for den Êgte og simple kÊrlighed. Bogen udkom fÞrste gang i 1913.

Walter Christmas-Dirckinck-Holmfeld (1861-1924) var en dansk forfatter og sÞofficer. I dag huskes han bedst for sine drengebÞger, men han skrev ogsÄ en lang rÊkke romaner, skuespil og faglitteratur, som skaffede ham stor popularitet. Walter Christmas arbejdede i en ÄrrÊkke som agent for den britiske efterretningstjeneste MI6, til hvem han udleverede oplysninger fra Athen, hvor han tjente i flÄden i krigen mod Tyrkiet.