(0)

Eventyrblomsten

e-bok


”’Né, men Ras!’ Svend sprang op fra stolen. ’Er det dig? Vi troede alle sammen du var druknet. – Velkommen tilbage, du kére, gamle Ras.’

GlÊdesstrÄlende trak Svend en hÞj, svÊrlemmet fyr i sÞmandspjÊkkert og med kasket pÄ hovedet midt ind i stuen til beskuelse under hÊngelampen.

’Ja, det var anden gang, jeg snĂžd hajerne for den mundfuld,’ lo den nyankomne. SĂ„ smed han kasketten pĂ„ bordet, sĂ„ sig om, stak begge hĂŠnderne i pjĂŠkkertlommerne og skuttede sig af velbehag. ’Gudbevares hvor har I det godt pĂ„ landjorden!”

BrĂždrene Svend og Harald har det ganske rigtigt hyggeligt og mageligt i deres hus pĂ„ Østerbro, men alligevel har der lĂŠnge vĂŠret noget, der kaldte dem vĂŠk. Da deres sĂžmandsven Ras dukker op i levende live, efter alle har troet, han var dĂžd, fĂ„r brĂždrene endelig det spark bagi, de har haft brug for. De beslutter sig for at fĂžlge Ras’ eksempel og rejse ud i verden for at se, hvad den har at byde pĂ„ af eventyr.

”Eventyrblomsten” udkom fþrste gang i 1909 og er udgivet med datidens sprogbrug.

Walter Christmas-Dirckinck-Holmfeld (1861-1924) var en dansk forfatter og sÞofficer. I dag huskes han bedst for sine drengebÞger, men han skrev ogsÄ en lang rÊkke romaner, skuespil og faglitteratur, som skaffede ham stor popularitet. Walter Christmas arbejdede i en ÄrrÊkke som agent for den britiske efterretningstjeneste MI6, til hvem han udleverede oplysninger fra Athen, hvor han tjente i flÄden i krigen mod Tyrkiet.