(0)

Cuba og kommunismen

e-bok


"Der er mange ting, Cuba skal have fra udlandet. SĂ„dan har det altid vĂŠret. Landet ligger lige op ad USA og er derfor blevet vant til at kĂžbe mange varer herfra i stedet for at lave dem selv. Men revolutionen betĂžd en voldsom ĂŠndring i forholdet til USA."

Efter kommunisterne kom til magten i Cuba i 1950’erne, ville det liberalistiske USA ikke lĂŠngere handle med dem. I stedet mĂ„tte cubanerne handle med Sovjetunionen, som lĂ„ tusindvis af kilometer borte. Sovjetunionen var ogsĂ„ kommunistisk, og derfor ville de gerne samarbejde med Cuba. Meget omkring Cuba og landets kommunistiske styre er svĂŠrt at gennemskue. Sven Skovmands bog fra 1978 fortĂŠller om den cubanske revolution og de mange ting, der ĂŠndrede sig bĂ„de internt i landet og i forhold til omverdenen.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.