(0)

Dansk tonekunst

e-bok


Med et Þnske om at udbrede kendskabet til musikhistoriens mestre blandt den brede befolkning, har Anna Erslev skrevet dette tobindsvÊrk om de stÞrste klassiske komponister. Forfatterens omfattende viden og hendes personlige engagement gÞr vÊrket levende og vedkommende for bÄde entusiaster og uindviede.

Andet bind omhandler den danske musikhistorie og indeholder portrĂŠtter af de stĂžrste danske komponister samt giver indblik i dansk scenekunst, ballet og opera.

Med Anna Erslevs egne ord er det hendes hÄb, at disse kunstnerportrÊtter vil blive lÊst i talrige hjem, hvor der nÊres interesse for musik, og at bogen isÊr vil give unge mennesker lyst til at Þge kendskabet yderligere til den klassiske musiks store vÊrker.

Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktÞr, voksede op i et kulturelt prÊget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab bestÄr af smÄ fortÊllinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige dÞd i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med vÊrkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". BÞgerne og kunstnerportrÊtterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kÊrlighed til kulturens verden.