(0)

Den tavse Apollon

e-bok


DEN TAVSE APOLLON er historien om den fransk-irske kunstnerfamilien Aurély, der med en sanselig og svÊrmerisk appetit pÄ livet og dets goder, hÞjtflyvende idealer og Êrgerrighed sÞger at finde deres skÊbne.

I parken pÄ deres landsted nÊr Firenze stÄr den antikke marmorskulptur af Apollon. Den tavse statue er for dem alle en gÄde, for der synes at vÊre en skÊbnesvanger magt forbundet til den: En magt, der dominerer den stÊrke og lidenskabelige Louise Aurély i hendes forhold til sine fire bÞrn.

Scenen er sat i brydningstiden lige efter FÞrste Verdenskrig, hvor Europas Ändelige vÊrdier er bukket under, og hvor familie Aurély skal finde fodfeste i en ny epoke. Romanen er trods sin understrÞmning af tragik i sin kerne en lys kÊrlighedserklÊring til livet.

DEN TAVSE APOLLON er Anne Chaplin Hansens debut som romanforfatter og er skrevet som fĂžrste del i en trilogi.

Anne Chaplin Hansen (fÞdt 1924) er dansk forfatter, oversÊtter og teater- og litteraturanmelder. Med en fransk mor har Anne Chaplin Hansen et nÊrt forhold til Frankrig, hvor ogsÄ mange af hendes bÞger foregÄr. Hun er uddannet cand. mag. i 1951 og har siden 1955 arbejdet som anmelder ved Jyllandsposten. I 1956 debuterede hun som forfatter med novellesamlingen OLIVENLUNDEN.