(14)

Denne dag, et liv: En Astrid Lindgren-biografi

ljudbok och e-bok


„Jeg lever lĂžs og synes, at man skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man har,” sagde Astrid Lindgren. Hun dĂžde som 94-Ă„rig i 2002.

Ordene ”Denne dag, et liv” mĂždte hun fĂžrste gang som ung oprĂžrsk pige i 1925. De fulgte hende gennem livet, i kĂŠrligheden og i kunsten som et mantra, som en form for ledetrĂ„d i menneskets uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!

Den kunst forstod Astrid Lindgren, hvad enten hun befandt sig i naturen, forsvandt dybt ind i en skriveproces, legede heks med sine smÄ slÊgtninge, kÊmpede for bÞrnebogens status, for unges rettigheder, eller som Êldre trÄdte i karakter som miljÞaktivist, fredsforkÊmper og filantrop.

DENNE DAG, ET LIV er den fÞrste nordiske Astrid Lindgren-biografi i 40 Är. Den fortÊller en ny historie, den gÄr bag forfatterskabets facade, og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drÞmme og depressioner. Bogen bygger pÄ et vÊld af hidtil ukendte, aldrig tidligere publicerede breve, dagbÞger og fotos, samt pÄ halvandet Ärs samtaler med Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman, der pÄ nÊrmeste hold fulgte sin berÞmte mors karriere og splittede forhold til berÞmmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mÊnd.

IndlĂŠst af Henrik Hartivig JĂžrgensen 2014.